Auteur: Hersenkreukels, van Zorgeloos naar Zorgelijk deel 2 (2019)

In september 2013 kreeg mijn vrouw Inge borstkanker en ik in september 2014 een hersentumor. We zijn midden veertig, hebben drie kinderen en wonen in De Kanis. Vanaf de start maakte ik dagelijks aantekeningen van alles wat we in dit proces tegenkomen. Dat doe ik met een soort stoere humor wat het natuurlijk draaglijk maakt voor onszelf en voor anderen.
Zo schrijf ik over de op Brigitte Kaandorp lijkende radioloog die vanaf dat moment voor ons Brigitte is, over de hardrock die op mijn verzoek tijdens de operatie gedraaid wordt, over mijn honger naar technische weetjes waardoor ik weet dat ik in een Mercedes onder de MRI-scans lig, over Inge die mijn scan al zag, nog voordat ze iets mocht weten en vervolgens allerlei doemscenario’s aan zich voorbij zag trekken, over mijn aanhouding na afloop van de Woerdense Vakantieweek omdat ik zwalkte maar niet dronken was, achteraf was het de hersentumor die mij in de greep hield. Kortom, het boek geeft inzicht in de ziekte en in alle vaak onbekende bijkomende perikelen. Voor iedereen die iemand met kanker in zijn of haar omgeving kent. Zoals ik positief begin, wil ik ook positief eindigen met hoe we er nu als gezin voor staan.

7 gedachten over “Auteur: Hersenkreukels, van Zorgeloos naar Zorgelijk deel 2 (2019)

  1. Ik had als naamgenoot snijders je graag een positief willen geven maar misschien is er nog verbetering met een behandeling ik leef met je mee met morele steun groeten a.snijders

    Like

  2. Heel veel stetkte voor jullie,Patrick en Inge. Ik heb bewondering en diep respect voor de manier waarop jullie omgaan met de tegenslagen.
    Lieve groet, Els Hoek-Kuk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s