Uitslag MRI 05.04.2019

MRI in het VUMC

Na 8 weken een dagelijkse hoeveelheid chemo ingenomen te hebben kreeg ik vrijdag 5 april de controle MRI om te kijken of de chemo iets met de tumor had gedaan.

Eerst naar de bloedafname om een paar buisjes bloed af te geven zodat het gecontroleerd kan worden.

Om 13.30 uur was de MRI gepland waardoor ik in de nacht, om 01.30 uur, de wekker had gezet, om mijn anti allergie pilletjes te nemen. De medicijnen, neem ik 12 uur en 2 uur voorafgaand aan de MRI om geen allergische reactie te krijgen. Bij een allergische reactie wordt mijn keel dik en daardoor het ademen lastig. De reactie openbaart zich wanneer de contrastvloeistof via het infuus wordt toegediend.

Bij iedere MRI heb ik last van de bijwerkingen van deze medicijnen maar door weer medicatie te slikken tegen de bijwerkingen komt het uiteindelijk goed.

We hadden eerst een gesprek met mijn behandelend arts waarin we de afgelopen week doornamen, en ze een lichamelijk onderzoek uitvoerde om eventuele afwijkingen door de behandeling te kunnen ontdekken. Na goedkeur konden we naar de MRI waarover wat onduidelijkheid was. Het digitale systeem gaf een andere locatie aan dan de papieren versie waardoor we, na wat heen en weer gelopen te hebben tussen het research gebouw en het ziekenhuis, de MRI ruimte gevonden hadden. Na een uitleg door de verpleegkundige, wat me allemaal te wachten stond tijdens de MRI en hoe het verder in zijn werk ging vertelde ik dat ik al veel, heel veel MRI`s had gehad en op de hoogte was van de gang van zaken maar ze vertelde haar verhaal door en ik luisterde heel aandachtig zodat zij in ieder geval haar werk met een goed gevoel had gedaan. Het infuus werd geplaatst en na even gewacht te hebben kon ik mee lopen naar de 3 T MRI wat 3 Tesla betekend en de eenheid is van magnetisme. Hoe hoger het getal hoe duidelijker het beeld wordt weergegeven.

De MRI verliep goed en de MRI machiniste wilde me nog even in een behandelkamer laten zitten om er zeker van te zijn dat ik geen problemen zou krijgen van het toegediende contrastmiddel Gadolinium.

We konden naar huis, aankomende maandag na het multidisciplinair overleg, waarin de beelden besproken worden ,zou ik gebeld worden en de uitslag horen.
Eigenlijk zaten we het hele weekend te bedenken wat als het nu….Gelukkig was het prachtig weer en kon ik afleiding zoeken door met MC Reutel te gaan motor rijden. We reden met vijf man wat eigenlijk altijd een groot succes is, volgens ons dan! Halverwege even een bakkie doen en met veel kabaal weer naar huis.

Het weekend was goed gevuld met feestjes en motorrijden wat een mooie afleiding was. Uiteindelijk werd het toch maandag en daarmee kwam ook de uitslag van de MRI dichterbij. Het was spannend omdat de tumor na de operatie zichtbaar gegroeid was en deze zou doorgroeien wanneer de chemo niet zou aanslaan. Ik bedacht me verschillende keren dat het haast wel goed moest zijn omdat ik anders al eerder uitvalsverschijnselen had moeten hebben door de (groeiende?) tumor die tegen een hersenfunctie aan zou duwen

Uitslag

Maandagmiddag om 17.30 uur werd ik gebeld met de mededeling dat de MRI er goed uitzag, YES! De tumor was in afmeting gekrompen van 22,4 mm naar 21,3 mm en van 19,9mm naar 6,6 mm (ovaalvormig). Dit is goed nieuws! ik ga door met de behandeling en over 8 weken hebben we de volgende MRI die weer net zo spannend zal zijn als deze omdat het op deze MRI nog niet goed zichtbaar is wat nu tumor of littekenweefsel is. Op een MRI kleurt beide wit aan. Als de chemo zijn werk goed doet, zal het tumorweefsel minder moeten worden.

Mogelijkheden?

Het is en blijft een onzekere tijd waarin we proberen niet te blijven hangen in de gedachte wat er misschien een keer fout zal gaan, wat overigens niet altijd meevalt! Voorlopig slaat de chemo aan, waar we erg blij mee zijn. Met dit goede nieuws blijven we toch ook nog de ontwikkelingen volgen m.b.t de behandelingen van Glioblastomen, gradatie 4. Al is het alleen maar om mee te kunnen praten als het nodig blijkt!

6 gedachten over “Uitslag MRI 05.04.2019

 1. Hoi Patrick, wat fijn dat de behandeling aanslaat. Bewondering voor je dat je zo positief in het leven blijft staan. Heel veel sterkte voor jou, Inge en de kinderen. Groetjes Joke

  Like

 2. Hoi familie van Schaik, wat ontzettend fijn dat de chemo aanslaat. We blijven duimen dat het zich zo mag voortzetten. En lekker blijven toeren op je motor!

  Like

 3. Hallo Patrick wat goed om te horen dat behandeling is aangeslagen,wij wensen jou veel succes.Hartelijke groet van Piet en Sjaan.

  Like

 4. Wat mooi dat de chemo aanslaat. Heel veel sterkte met de rest van de chemo en alles er omheen. En wat heb jij een mooie manier van schrijven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s