Uitslag MRI 23 juli 2019

Ik nuttig nu 6 maanden een dagelijkse hoeveelheid chemo waarbij ik weinig zware klachten ervaar. In de ochtend om 05.00 uur zet ik de wekker en neem de medicatie in waarna ik weer mijn bed in plof en een half uur later, rechtopzittend, in slaap mijmer. Wanneer ik direct horizontaal ga liggen merk ik dat de snoepjes uit mijn buik proberen te borrelen, rechtop zittend werkt uit ervaring het beste.

Iedere donderdag wordt er bloed bij me afgetapt en op 22 punten geanalyseerd waarvan de uitslagen een uur na afname bekend zijn en dezelfde dag besproken worden met mijn studiebehandelend arts. De waarden fluctueren nagenoeg niet, op de lever functie na, wat ze graag met een echo wilde laten checken.

MRI en echo

De echo werd op dezelfde dag gepland als de MRI wat uiteraard reistijd scheelt.

Op 23 juli om 08.15 uur naar de MRI en om 14.10 uur de echo van de lever.

De premedicatie welke ik slik om geen allergische reactie te krijgen van de contrastvloeistof had ik 12 en 2 uur van tevoren braaf ingenomen. Aangekomen bij de MRI balie vul ik altijd een intakeformulier in met mijn gegevens en vragen of je zwanger bent, metaalarbeider, protheses en of je ergens allergisch voor bent enz. Meestal trek ik 1 verticale streep door alle ‘ ja antwoorden’ zodat alle vragen met nee beantwoord zijn. Tijdens een snelle scan over het papier kwam ik de vraag over de allergie niet meer tegen en besloot om er zelf maar een opmerking aan toe te voegen voorzien van enkele uitroeptekens. Ik mocht plaats nemen in de wachtruimte waarna ik even later mee mocht lopen om een infuus te plaatsen. De man vertelde dat ik maar snel moest plaatsnemen op de MRI tafel omdat hij wat te laat was, ik was zijn eerste afspraak. Haarnetje op , oordoppen in, “ga maar liggen, ik haal het infuus dan kunnen we gelijk beginnen”. Ik vertelde de man of hij mijn formulier goed had gelezen m.b.t. de allergie, maar hij had er geen oren voor. Hij kwam terug en vertelde me licht geirriteerd, met een zwaar amsterdams accent, dat ik moest gaan liggen met mijn hoofd in de daarvoor bestemde steun. Ik vertelde hem, ook licht geirriteerd, met een Kameriks accent, of hij mijn opmerking had gelezen op het intake formulier en dat de vraag met betrekking tot de allergie niet meer op het formulier stond. “Je zal wel niet goed gekeken hebben”. Het maakte me verder niet uit, ik had de medicatie ingenomen. Later had hij zich er toch in verdiept en bevestigde dat de vraag van het formulier verdwenen was. Er waren nieuwe formulieren gekomen tijdens de fusie van de drie ziekenhuizen. Hij ging er wat mee doen….

Er was me al verteld dat er veel tijd tussen de MRI en de echo zat wat ook klopte omdat ik om 09.00 uur uit de MRI liep en pas vijf uur later in het tegenovergelegen ziekenhuis me eigen hoefde te melden. Er was me al verteld om er gewoon heen te lopen en de dame achter de balie lief aan te kijken en haar te vragen of er misschien iemand niet was komen opdagen en ik die plek kon innemen zodat ik geen vijf uur hoefde te wachten.

“O, nee hoor, het is hardstikke druk, dat gaat echt niet hoor”, waarop een andere baliemedewerkter aangaf dat ze het even ging vragen, ” neem even plaats in de wachtruimte”. Ik zat nog niet en mocht direct meelopen naar de echo. Super geregeld!

De jonge arts nam ruim de tijd en liet al mijn organen zien en vertelde vol overgave over wat er op het zwart wit bewegende beeld verscheen wat ik herkende van de echo’s welke minstens 13 jaar geleden door de verloskundige genomen waren. Hij vertelde me gelukkig dat ik niet zwanger was en dat alles in orde was.

Donderdag, 2 dagen later kregen we de MRI beelden te zien en de uitslag te horen.

MRI uitslag

Onderstaand een foto gemaakt vanaf het beeldscherm.

Het linker beeld is van februari 2019 en het rechterbeeld van 23 juli 2019.

Het is slecht te zien maar links zie je aan de linkerzijde, op de middenlijn van mijn hoofd een lichte sluier wat het recidief is (terugkerend tumorweefsel). Op het rechterbeeld is de sluier niet meer te zien wat een prachtig resultaat is van bijna 6 maanden dagelijkse chemo!

Feit is dat ik doorga met deze studie behandeling in het VUMC.

Na deze goede uitslag kunnen we met een gerust hart en hoofd, heerlijk op vakantie. Uiteraard met een tas vol met chemopillen die ik in de vakantie zal doorslikken.

Allemaal een prettige vakantie! Groeten,

Later meer!

11 gedachten over “Uitslag MRI 23 juli 2019

 1. Top dit te lezen Patrick wat een opluchting gefeliciteerd man.
  Ook Ingeborg en de kinderen.
  Nu fijn op vakantie samen weer lekker op adem komen want wennen doen deze zaken nooit he.
  Op naar de top zal maar zeggen 😊🤗

  Like

 2. Fijn om te lezen van de hoopvolle berichten wens je nog veel goed voor de komende tijd en fijne vacantie voor jullie groetjes ..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s